top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVeerle Vanquaethem

Weet waar je aan begint!

Naar aan leiding van mijn korte video (zie hieronder) van twee dagen geleden over de voorbereiding op fertiliteitsbehandelingen vroeg iemand me: "Wat als ik me niet voorbereid en alles liever gewoon op me laat afkomen?"


Natuurlijk! Dat kan ook.


Toch blijf ik ervan overtuigd dat een goede voorbereiding hier de beste optie is! Waarom?


Een IVF of andere fertiliteitsbehandeling is geen pleziertochtje waar je leuke verrassingen te wachten kunnen staan. Alles op je laten afkomen is dus geen goed idee. Een goede voorbereiding is belangrijk om meerdere redenen.


Zowel emotioneel als lichamelijk zijn de behandelingen slopend. Organisatorisch maken ze van je agenda op verschillende momenten een "vreselijk potje" en op de wachtperiode tussen terugplaatsing en zwangerschapstest en op het krijgen van een negatief resultaat kan je je psychisch ook maar beter voorbereiden.


Ik blijf er ook van overtuigd dat een goede voorbereiding en weten wat je te wachten staat rust brengt en dat die rust en de beperking van de stress een positieve invloed hebben op je lichaam en je geest en dus op het resultaat van je behandeling.


Stress, twijfels, onwetendheid, slechte verrassingen onverwacht moeten omgaan met moeilijkheden,....! Wie verkiest dit boven "een goed voorbereide start en een zo goed mogelijk uitgestippelde weg op een levensbelangrijk pad"!


Wil jij een goede voorbereiding, lees "Your way out" en klik op "contacteer ons".

Comments


bottom of page