top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVeerle Vanquaethem

Moederdag!!

Onderstaande tekst schreef ik in 2018 en ja, deze methode is ook wel eens aan te raden! Dit jaar pak ik het positiever aan. Check op FB & IG en maak er een creatieve, inspirerende, vernieuwende, veranderende,.... dag van!
Het is weer zover. Moederdag!


Maar wat als je helemaal geen moeder bent en dat geen bewuste keuze is geweest?


Net zoals de eerste schooldag, sinterklaas, kerstmis en Pasen is dit één van de dagen waarop je daar op een pijnlijke manier mee wordt geconfronteerd, nog veel harder dan op vele andere dagen.


Ik zou nu enkele bladzijden kunnen vullen met “tips and tricks” over hoe je de leegte en het slecht gevoel op die dagen kan wegwerken of toch een poging kan doen tot, hoe je de pijn heel erg kan verzachten door allerlei dingen te doen, plannen te maken, creatief te zijn,… maar als je de blogartikels naleest die ik bij sommige van bovengenoemde dagen reeds heb gepubliceerd kan je al heel wat leren.


Bovendien kan je niet altijd een verwenweekend boeken, andere kinderloze vrienden en kennissen bij elkaar brengen, zorgen dat die dag in een welverdiende vakantie valt enz.


Daarom zeg ik jullie deze keer gewoon: laat jezelf toe om je af en toe ook eens verschrikkelijk rot te voelen omdat je geen moeder bent geworden. Probeer het deze keer niet te overwinnen!


Lever het gevecht deze keer zelfs niet! Geef je gewonnen! Kruip terug je bed in met een goed boek. Kijk vanuit je luie zetel met een dekentje naar een goeie film, een leuke serie of speel gewoon spelletjes op een tablet…!


Het weer helpt jullie door 10 graden af te trekken van wat we de voorbije dagen hebben gehad.

Vergeet de telefoons niet uit te trekken, af te zetten,… en laat je vooral niet overtuigen om positief te denken en toch buiten te komen!


Vandaag is het toegelaten je slecht te voelen en jaloers te zijn op alle moeders op deze wereld!

Voilà, geen moed, geen goede raad, geen positieve noot deze keer,… behalve dan deze van eens alleen met jezelf rekening te houden, je slecht gevoel toe te laten maar jezelf toch wat te verwennen met slaap, een goed glas, de TV,…. En daar dan toch stiekem ook een beetje van te genieten.

Veel sterkte maar…


ook veel genot toegewenst!


Comments


bottom of page