top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVeerle Vanquaethem

Hetzelfde maar anders!!

Dat is hetzelfde maar anders….


Dat is een “beroemde” uitspraak van één van mijn wiskundeleraars op de middelbare school. De man had het dan over wiskundige vergelijkingen en andere delen van dat boeiende vak waar ik helaas nooit goed in ben geweest (en ik eigenlijk zelf ook niet boeiend vond ;-)!)


Ik was al lang blij dat hij er met zijn grapjes en uitspraken in slaagde om mijn aandacht te houden en me met fatsoenlijke punten door het examen te krijgen.


Toen één van mijn eerste klanten, nu alweer 6 jaar geleden, tijdens de coaching, vroeg hoe “zo’n kinderloos leven” nu eigenlijk was, wou ik duidelijk maken dat dat ook een leuk en goed leven kan zijn, net zoals het leven van mensen met kinderen. Ik kon natuurlijk niet ontkennen dat er ook verschillen zijn.


Ik moest dus snel een goede manier vinden om die vergelijking kort maar krachtig uit te leggen. Toen dacht ik spontaan aan de vergelijkingen en de uitspraak van mijn wiskundeleraar. “Het is hetzelfde, maar anders!!”


We moesten er beiden om lachen want, hoewel het wat simplistisch is uitgedrukt, is het CORRECT!!


Als ik heel bewust mijn leven vergelijk met dat van vrienden en kennissen die wel kinderen hebben, stel ik vast dat we exact dezelfde dingen doen.


Mijn vrienden en vriendinnen sporten, meestal terwijl hun kinderen ook sporten of een andere activiteit doen. Ik sport ook.


Ik ga op restaurant, zij ook, misschien iets minder omdat zij telkens een babysit moeten zoeken maar echt veel verschil is er niet want soms gaan de kinderen natuurlijk ook gewoon mee.


Zij gaan op reis, soms met, soms ook even zonder de kinderen. Ik ga ook op reis. Ik heb wat meer flexibiliteit omdat ik geen rekening hoef te houden met de vakantieperiodes maar voor het overige ook weer weinig verschil.


Ik heb hobby’s. Zij ook. Sommigen hebben minder tijd omdat ze de kinderen naar die hobby’s moeten brengen en sommigen nemen net meer tijd omdat ze ook samen met hun kinderen die hobby’s en activiteiten doen.


Zij gaan naar stranden en pretparken met hun kinderen. Wel, als ik daar zin in heb doe ik dat gewoon ook. Ik ga met mijn lieve man, ik neem kinderen van vrienden of familie mee of ik ga gewoon met hun hele families mee maar… ik ga dus ook naar pretparken en kinderactiviteiten als ik daar zin in heb


Ik ga boodschappen doen of laat iets aan deur leveren als ik eens minder tijd heb. Dat doen al mijn vrienden en familie met kinderen natuurlijk ook. Misschien is de proportie leveren/halen een beetje anders maar meer is het verschil niet.


Zij koken, wassen en onderhouden hun huis. Ik kook, was en onderhoud mijn huis. Ik heb wat minder werk omdat ik dat allemaal voor minder personen moet doen en het huis wat minder snel rommelig ligt maar hey, een emmer vullen om te dweilen is een emmer vullen om te dweilen…..


Ik spreek af met vrienden en vriendinnen en dat doen zij natuurlijk ook dus resultaat…. We zitten geregeld allemaal samen aan tafel, met of zonder hun kinderen, maar we doen weer hetzelfde!!


En zo kan ik nog wel even doorgaan…


Wat het grote verschil dan is: kinderloze personen en paren zoeken af en toe iets leuks om te doen, zoals je dat ook met kinderen zou doen, denk dan maar aan het pretpark hierboven en zoeken dan ook soms kinderen van vrienden of familie om dat mee te doen.


Stellen of personen met kinderen gaan net op zoek om ook eens dingen te kunnen doen, zoals mensen zonder kinderen dat doen: concerten en tentoonstellingen die niet “kidsproof” zijn, midden in de week een goed restaurant aandoen of een weekendje met z’n twee de deur uit.


We doen dus allemaal dezelfde zaken maar zijn gewoon op zoek naar andere oplossingen voor de dingen die onze plannen in de weg staan.


En daar kunnen we elkaar heel erg mee helpen dus….


AAN IEDEREEN MET KINDEREN: LEEN JE KINDEREN AF EN TOE EENS UIT AAN EEN KINDERLOOS PERSOON OF KOPPEL.


AAN IEDEREEN ZONDER KINDEREN: HELP JE LIEVE VRIENDEN EN FAMILIELEDEN MET KIDS EENS AAN WAT RUST EN EEN “TICKET FOR TWO”!


Wil jij ook positief leren omgaan met je (voorlopige) kinderloosheid, de behandelingen die je nog moet doorkomen of het afscheid van je kinderwens, ga naar de contactpagina en laat me een berichtje. Ik stuur je met plezier de werkwijze van DE Gekidnapte Kinderwens!
Comentarios


bottom of page