top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVeerle Vanquaethem

De paashaas deed het weer!

“Niemand zal mij ooit een paasei brengen, zo’n ei van heerlijke melkchocolade of zelfs in twee kleuren, gevuld met overheerlijke pralines en kleine paaseitjes en als het even kan nog wat van die gekleurde suikereitjes erbij.”

Dat was de bedenking die ik mij maakte toen ik vrijdag op mijn retour van een vergadering in Molenbeek door het Zuidstation liep en de rij wachtenden zag aan de toonbank van een welbekend, heerlijk Belgisch pralinemerk. Jong en oud waren duidelijk op “chocoladejacht”.

Mijn bedenking kwam er toen een koppel studenten bij de bestelling de volgende discussie had: “Zouden we niet beter meer pralines nemen? Ons ma eet vooral zwarte chocolade en in de paaseitjes zijn er niet zoveel zwarte.” “Ok maar voor mijn ouders mogen het allemaal paaseitjes zijn met vooral veel van die “Manon”-eitjes, want daar is mijn ma verzot op.”

Tja, dan komt het toch weer heel eventjes boven… het slechte gedeelte van kinderloos zijn. Het besef dat niemand ooit zo’n discussie zal hebben waar jij het voorwerp van bent!

Net zoals Sinterklaas en de kerstman is ook de paashaas één van de “ellendelingen” die me nog wel eens met mijn neus op de feiten drukt.

Niet fijn maar het was mijn eigen fout! Want… !!

Waarom heb ik het gesprek van het studentenkoppeltje opgevangen? Waarom dacht ik daardoor weer aan de gevolgen van mijn kinderloosheid?

Omdat ik beslist heb om mezelf steeds te verwennen en gelukkig te leven, omdat ik beslist heb om mezelf cadeaus te doen als ik daar zin in heb en omdat ik dus aanschoof aan de “chocoladetoog” om mezelf een hele lading van die overheerlijke eitjes naar MIJN keuze te kopen!

Een lichte wrange nasmaak? Ja natuurlijk, maar ruimschoots overstemd door de smaak van de geweldige lekkernijen en de rust van dit fijne, verlengde paasweekend.

Straks op vriendenbezoek waar kinderen dan weer wel de hoofdrol spelen én de chocola ook natuurlijk!

Ongewenst kinderloos en genieten van de paashaas?? Je kan het leren!


Comments


bottom of page