top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVeerle Vanquaethem

De kleur van rietjes

Hoewel ik super gelukkig ben en echt van het leven geniet heb ik, net zoals de meeste van mijn lotgenoten, nog af en toe een confrontatie met mijn “kinderloosheid”. Als je die hebt aanvaard zijn die gelukkig zeldzaam. Bijna altijd gebeurt het op onverwachte momenten en hebben die confrontaties banale aanleidingen. Dit weekend had ik er één die ik met jullie wil delen. We kregen vrienden op bezoek. Mensen zonder kinderen. De meeste van onze vrienden hebben kinderen, maar zaterdag was het een koppel en een alleenstaande man zonder kinderen. Absoluut dus geen probleem zou je denken maar…. Toen ik glazen wou voorbereiden voor het aperitief zocht ik rietjes. Ik wist niet echt meer waar ik die had gelaten want heel dikwijls gebruik ik die natuurlijk niet. Op zich al een confrontatie maar moeilijk werd het voor mij pas toen ik ze eindelijk vond en vaststelde dat, hoewel de doos al enige jaren oud is, er nog niet zo gek veel rietjes uit zijn. Hoe ik dat heb doorgeslikt? Ik heb gewoon in elk glas 3 rietjes gezet. Ze hadden allen verschillende kleuren en zo zag het er best leuk uit. Binnenkort serveer ik mijn cocktail wel nog eens of ik drink er af en toe zelf ééntje met drie rietjes. Dan kan ik na de zomer of begin volgende zomer mijn keuze maken uit een nieuwe doos met leuke kleurtjes!

Geniet van de zon en “always take a look at the bright side of life”!


Comments


bottom of page