top of page

Wie is Veerle? 

Een snelle kennismaking in 90 seconden. ->

Het verhaal achter Veerle

veerle_vanqauathem.png

Ik ben Veerle, de oprichter van De Gekidnapte Kinderwens

Geboren in 1974 koos ik zelf eerder laat voor kinderen. Hoewel mijn relatie begon begin 1999, dachten we pas in 2003 echt aan “de kindjes”. We deden de dingen “juist”, trouwden, bouwden een huis en pas na dit alles kwam de focus op het toekomstige gezinnetje te liggen. 


Ondanks 8 jaar proberen om zwanger te geraken bleef ik kinderloos. In 4 verschillende ziekenhuizen zocht ik de beste artsen op maar 6x IUI, 2x IVF, 1x ICSI, 1x ZIFT en nog 2 pogingen met donoreicellen van 2 verschillende donoren leverden helemaal niks op. Ik werd zelfs niet één keer zwanger. Elke dokter had een andere verklaring die door de volgende meestal werd tegengesproken maar daar stond ik niet bij stil. Ik ging er zelfs te luchtig mee om. De behandelingen werden een deel van mijn dagdagelijkse routine. Ik volgde de raad van de dokters en ging gewoon door. Die artsen wisten toch waarmee ze bezig waren?!

​Stilstaan en nadenken deed ik pas toen ik erg moe begon te worden, ondervond dat mijn man niet echt meer aanwezig was in ons verhaal en enkel nog zijn plicht deed op dat ene moment per behandeling waar het echt niet zonder hem kon. Vanaf dan zweefde ik voortdurend tussen hoop en vrees, voor het krijgen van kinderen maar ook voor mijn huwelijk. Uiteindelijk bleef ik achter zonder kinderen maar ook zonder man! Al tijdens die moeilijkheden in mijn relatie maar zeker na de definitieve breuk begon pas een lange tocht van heel veel verdriet, rouwen, verwerken, de dingen een plaats geven en hoe raar dat misschien ook klinkt, nieuwe mogelijkheden ontdekken in de “fertiliteitswereld”.

Dingen die voor mij te laat kwamen want ik was 38 en mijn man had afgehaakt. Ik zag mogelijke oplossingen en hulpmiddelen die ik heel graag veel vroeger had ontdekt, die me misschien wél hadden geholpen. Ik was er allemaal aan voorbij gegaan omdat ik in de “behandelingsroutine” was geraakt. Ik besefte waar ik al die tijd mee bezig was geweest en wat er fout was gegaan.

​Hoewel er tijdens die behandelingsjaren, de scheiding en de tijd daarna veel moeilijke en zeer pijnlijke momenten zijn geweest ben ik nu blij dat ik ze heb “mogen” beleven. Ik leerde er ongelofelijk veel uit. Ik leerde heel veel over mezelf maar ook over “anderen”. Ik leerde hoe je, ondanks tegenslagen en soms zelfs harde klappen, toch terug gelukkig door het leven kan gaan, zelfs zonder kinderen! Deze ervaring wil ik delen.

Ik werd zelfstandig coach! 

Reeds verschillende jaren verdiep ik mij in “het doen en laten” van mensen.
Hoe denken mensen, wat willen ze, zijn ze gelukkig of niet,…??
Ik hou ervan mensen te zien evolueren, uitdagingen te zien aangaan, problemen te zien aanpakken en hen hierin te ondersteunen.

Ik volgde verschillende  coaching-opleidingen, koos zelf een coach om me te begeleiden, leerde andere coaches kennen en begon mensen te ondersteunen en te helpen in verschillende fases van hun leven en met verschillende problemen. Het werd me steeds duidelijker dat ik ook in de wieg gelegd was om mensen te begeesteren en aan te moedigen bij nieuwe, soms moeilijke stappen in hun leven.

Ik werd zelfstandig coach!

Omdat ik tijdens mijn eigen behandelingsjaren regelmatig een luisterend oor en een helpende hand miste van  iemand die wist waar ik door moest besloot ik om zelf dat luisterend oor en die helpende hand te worden.

In al die behandelingsjaren moest ik 2 (!!) sessies bij een psycholoog doormaken. ​De eerste om te weten of ik wel klaar was voor fertiliteitsbehandelingen, de tweede om te weten of ik zou kunnen omgaan met een kind dat verwekt was met de eicel van iemand anders. Hoewel beide therapeuten zeer vriendelijk en professioneel waren geloof ik nooit dat er uit deze sessies ook maar iets in die richting kon worden uitgemaakt. Ik had 1001 vragen te stellen over de behandeling en over wat me te wachten stond maar daar konden die therapeuten me niet echt op antwoorden.

Niemand kon me info geven over de belangrijkste effecten van zo’n behandeling, over het gevoelseffect, over de invloed op je leven, je relatie met je partner, familie en vrienden, over de fysieke en psychische gevolgen... 

Vandaar mijn keuze om als coach te specialiseren in begeleiding bij fertiliteitsproblematiek en ongewenste kinderloosheid. Ik trok o.a. naar Nederland om bij een specialiste ter zake opleidingen te volgen.

 

coaching_kinderwens.png
coaching_veerle.png

Begeleiding

Ik begeleid nu mensen met fertiliteitsproblemen om behandelingen goed voor te bereiden, door te maken, om te gaan met onzekerheden en twijfels en eventuele mislukkingen te verwerken. Mensen die ongewenst kinderloos blijven help ik stap voor stap richting aanvaarding en het leiden van een gelukkig en vol leven. Van het rouwproces dat velen helemaal niet hebben doorgemaakt tot de zoektocht naar nieuwe en fijne uitdagingen, tijdens al die stappen Ben ik er voor jou.

Ik heb al met velen mijn ervaringen kunnen delen en samen de eerste stappen gezet naar verandering en vernieuwing in het leven tijdens en na fertiliteitsproblemen. Sommigen kregen uiteindelijk nog kindjes, anderen leiden nu een fijn leven zonder kindjes.

Blijf niet met de vragen, de twijfels, de neerslachtige gevoelens zitten die een (onvervulde) kinderwens met zich meebrengt.

 

Bel de GKW en we zoeken samen naar “beter tijden”.

Your way out!

Breng me naar de coachings!

yourway.png
certificaat-quaethem.jpg

"Dag Veerle,
Complimenten voor jou, blij dat er weer zo een goede coach bij is of al was natuurlijk. Helder en integer kun jij in de casussen verwoorden wat er gaande is en toelichting geven op de vragen. Ik beoordeel je toets graag met een 10 (max score). Ik kan zien dat je er veel aandacht aan hebt besteed.
 
Heel veel succes met alles en wellicht tot bij de volgende nascholing.
 
Met vriendelijke groet,
 
Maya Meerbeek"

Zit je met vragen?

Of je nu geconfronteerd wordt met verminderde vruchtbaarheid, met een kinderwens zonder dat je een partner hebt, met een partner die geen kinderen wil, met kinderwens in een homoseksuele relatie, met het niet kunnen krijgen van dat zo hard gewenste 2de kindje of met het opgeven van je kinderwens en dus definitieve kinderloosheid, de Gekidnapte Kinderwens werd opgericht om jou maar ook je omgeving, de middelen aan te reiken om je moeilijkheden, twijfels of verlies te verwerken en toch een vol en gelukkig leven te leiden. 

bottom of page